Για ένα κίνημα ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κατά του πολυεπίπεδου της διαφθοράς.

Συμμετείχα ως Yποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για την Στερεά Ελλάδα "ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ του υποψήφιου Περιφερειάρχη Νίκου Στουπή

Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2010

Στην κρίση του καθένα

Πριν από μήνες στην ιστοσελίδα μου
"ΣΠΙΘΑ" --------(ΕΝΑΣ) ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕ ΠΑΙΔΕΙΑ --------- (http://diaploki-diafthora.blogspot.com)
ζήτησα από τους φίλους και επισκέπτες, αναγνώστες της ιστοσελίδας, τη συμμετοχή τους σε ένα ερωτηματολόγιο για το ...

Πως μπορεί να παρέμβει ο πολίτης κατά των διαπλεκόμενων στη διαχρονικότητα της διαφθοράς?

Στην περίοδο της διάρκειας του ερωτηματολόγιου, ανταποκρίθηκαν 18 αξιοσέβαστοι συμπολίτες, με πολλαπλές δυνατότητες επιλογής επί των ερωτημάτων!
Επί του συνόλου των 41 τοποθετήσεων στα 14 ερωτήματα, κατά μέσω όρο, οι 18 συμμετέχοντες, τοποθετήθηκαν επί των δύο (2) έως και τριών (3) εκ των ερωτήσεων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάποιοι μπορεί να τοποθετήθηκαν μόνο σε μια και κάποιο άλλοι σε περισσότερες εκ των ερωτήσεων.

Τα ερωτήματα, που παρέπεμπαν στον προβληματισμό της επιλογής, για το
Πως μπορεί να παρέμβει ο πολίτης κατά των διαπλεκόμενων στη διαχρονικότητα της διαφθοράς?
προηγούνται των επιλογών μετά του αντίστοιχου ποσοστού

Θα τα κατένειμα σε τέσσερις κατηγορίες Α-Β-Γ-Δ

Α) Δράσης συμμετοχής (ερωτήσεις 1-2-3)
1) Μέσω ενός κινήματος με νομική υποστήριξη 11 (61%)
2) Με μεμονωμένες προσωπικές αγωγές 3 (16%)
3) Συμμετέχοντας στα κοινά των Ο.Τ.Α. 2 (11%)

Β) Γνώσης παρεμβατικού ελέγχου (ερωτήσεις 4-5)
4) Έχοντας γνώση του Αστικού κώδικα 3 (16%)
5) Έχοντας γνώση του Κ.Δ.Κ. 2 (11%)

Γ) Παθητική συμμετοχή (ερωτήσεις 6-7-8-9-10-11)
6) Δεν υπάρχει ενδιαφέρον 0 (0%)
7) Θα συμμετείχα μαζί με άλλους 3 (16%)
8) Δεν υπάρχει γνώση περί αυτών 0 (0%)
9) Ας ξεκινήσουν σεμινάρια οι κομματικές οργανώσεις 1 (5%)
10) Είναι συλλογική ευθύνη των Ενεργών πολιτών 6 (33%)
11) Θα υποστήριζα ευχαρίστως κάθε συλλογική προσπάθεια 10 (55%)

Δ) Αδιαφορία-Απελπισία (ερωτήσεις 12-13-14)
12) Δεν έχω χρόνο 0 (0%)
13) Δεν έχω κουράγιο 0 (0%)
14) Δεν υπάρχει σωτηρία 1 (5%)

Άσχετα από το μη επιστημονικό του ερωτηματολογίου, με τα κριτήρια των ινστιτούτων, και λόγω του μικρού αριθμού των συμμετεχόντων, θα ήθελα να αποτυπώσω κάποιες “ΣΠΙΘΕΣ” αναλαμπής στο καμένο τοπίο του πολιτικού γίγνεσθαι! Που ταλανίζει τη σκέψη και την αγωνία της καθημερινότητας του πολίτη, για μια διέξοδο προς τα μπροστά!

Α) Στην κατηγορία του σημείου Α) όπου κατατάσσω τοις ερωτήσεις 1-2-3 στα αποκαΐδια της πολιτικής, συνυπάρχουν εκρηκτικές “ΣΠΙΘΕΣ” αναλαμπής!
Β) Στην κατηγορία του σημείου Β) όπου κατατάσσω τοις ερωτήσεις 4-5 διαφαίνονται φλόγες από εστίες φωτιάς που ζητούν ή αναμένουν καύσιμα για να λαμπαδιάσουν!
Γ) Στην κατηγορία του σημείου Γ) όπου κατατάσσω τοις ερωτήσεις 6-7-8-9-10-11 διαφαίνεται προσοδοφόρο ΑΛΛΑ εν αδράνεια ανεκμεταλεύσιμου υπέδαφους
Δ) Στην κατηγορία του σημείου Δ) όπου κατατάσσω τοις ερωτήσεις 12-13-14 διαφαίνεται μια αναμονή για το έναυσμα της “ΣΠΙΘΑ”ς και το λαμπάδιασμα της φωτιάς!

Πρώτον
Με βάση το ερώτημα “1” και σε συνδυασμό των ερωτημάτων “10”και “11”
Εκφράζουν το ΔΙΑΚΑΕΣ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ μιας “ΣΠΙΘΑΣ” που ΟΣΩ δεν λαμπαδιάζει, οι διαπλεκόμενοι της διαφθοράς ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ θα ΔΙΑΦΕΝΤΕΥΟΥΝ στους Ο.Τ.Α., στη ΒΟΥΛΗ, ΚΑΙ με τις ασφαλιστικές τους δικλείδες στις δημόσιες υπηρεσίες, θα ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ ΚΑΘΕ, μεμονωμένα, ΕΝΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ στη διαμαρτυρία του για έλεγχο, κατά των ΣΥΝΕΡΓΟΥΝΤΩΝ στο ανεξέλεγκτο της ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ τους που μας έφτασε ως υπόλογους (γιατί τα φάγαμε μαζί) μέχρι το Δ.Ν.Τ.!

Δεύτερον
Με βάση το ερώτημα “2” και σε συνδυασμό των ερωτημάτων “1” “4” “10”και “11”
Εκφράζουν τη ΥΠΑΡΞΙΑΚΗ δυνατότητα ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ αξιοποίησης συμμετοχικής συμπαράστασης, ΑΚΟΜΑ σε περιπτώσεις δικονομικών παρεμβάσεων ΠΟΛΙΤΩΝ, που εμμέσως πλην σαφώς διεκδικούν την κατοχύρωση ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ!
Ίσως η δημιουργία μιας ιστοσελίδας, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για την παρακολούθηση τέτοιων περιπτώσεων, να είναι αναγκαία

Τρίτον
Με βάση το ερώτημα “3” και σε συνδυασμό των ερωτημάτων “5” ”10”και “11”, παρότι υπάρχει μικρή αποτύπωση ενδιαφέροντος ως και γνώση περί του Κ.Δ. κ. Κ. (“5”) εντούτοις τα αυτοδιοικητικά κινήματα (“10”) έχουν το δικό τους πεδίο ΕΥΘΗΝΗΣ πρωτοβουλίας για την παιδεία των ΔΙΚΩΝ συμμετεχόντων μελών στα κοινά, μιας και ΔΕΝ περιμένει κανείς, ή έστω ελάχιστα, μια τέτοια πρωτοβουλία από τις οι κομματικές οργανώσεις.

Τέταρτον
Με βάση το ερώτημα “4” και σε συνδυασμό των ερωτημάτων “1” ΕΙΝΑ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ το αν μέσα από τα αυτοδιοικητικά κινήματα “10” με ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ τους θα καρπωθούν την υποστήριξη μιας ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ τους προσπάθειας “11”
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι και η ατομική πρωτοβουλία μπορεί να συμβάλει με μια ακτίδα φωτός

Πέμπτον
Με βάση το ερώτημα “5”... ισχύει ότι και για το προηγούμενο (τέταρτον)
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι και η ατομική πρωτοβουλία μπορεί να συμβάλει με μια ακτίδα φωτός

Έκτον
Με βάση το ερώτημα “6” και σε συνδυασμό των άλλων ερωτημάτων καταδεικνύεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον, και μάλιστα ΚΑΙ ΜΙΑ ΥΠΟΒΟΣΚΟΥΣΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ (“7” “10” και “11”) που ΑΝΑΖΗΤΕΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΔΙΕΞΟΔΟΥ!

Έβδομον
Με βάση το συνδυασμό των ερωτημάτων “7-8-9-10-11”, τα πολιτικά κόμματα κι συνδικαλιστικές οργανώσεις καθίστανται υπόλογες για τη ΜΗ ύπαρξη δυνατοτήτων για γνώση και παιδεία προς τον πολίτη του οποίου ζητούν την ενεργό συμμετοχή στα κοινά δρώμενα!
“Πέρα από το πολιτικό χρώμα που διαλέγει κανείς και δίνει νόημα στην ψήφο του”


Εκτός κι αν με βάση το συνδυασμό των ερωτημάτων “12-13-14”, παρ΄ ότι ¨ΟΛΟΙ έχουν και ΧΡΟΝΟ και ΚΟΥΡΑΓΙΟ πιστεύουν ότι δεν ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ! Άλλως περιμένουν την από μηχανής θεού δωρική “ΣΠΙΘΑ” για το έναυσμα της φωτιάς!

Τα ανωτέρω την κρίση του καθένα

Δεν υπάρχουν σχόλια: